Luka Ilić: Teološka biografija Matije Vlačića Ilirika

Arhiva objava

Luka Ilić: Teološka biografija Matije Vlačića Ilirika

U nakladi Teološkog fakulteta Matija Vlačić Ilirik objavljen je 5. svezak niza Folia Protestantica Croatica: Teološka biografija Matije Vlačića Ilirika: Proces radikalizacije u Flaciusovoj misli autora Luke Ilića.

Kako sam naslov knjige navodi, radi se o »teološkoj biografiji« usredotočenoj na glavne prijelomne točke poput brojnih selidbi i progonstva iz različitih gradova, pri čemu se uočavaju tri osnovne faze u Vlačićevoj radikalizaciji kao rezultat izvanjskih čimbenika i turbulencija u njegovu osobnom akademskom životu i teološkoj karijeri. No na sreću tu se nipošto ne radi o hagiografiji. Iako je Ilić s pravom ponosan na važna dostignuća svoga zemljaka, ne ustručava se kritizirati njegovu nepopustljivost. Rezultat je kvalitetna teološka biografija koja će znatno pridonijeti poznavanju ovog briljantnog i kontroverznog reformatora.

Dotičnu knjigu autor Luka Ilić predstavio je u subotu, 13.3.2021. godine u HRT-ovoj emisiji Zajedno u duhu. Emisiju u cijelosti možete pogledati na stranici HRT-a.

Sve informacije o knjizi i narudžbama možete pronaći ovdje.

Arhiva objava