Alumni

Branko Sekulić

Bez imalo podilaženja mogu reći da je ovaj fakultet odigrao možda i presudnu ulogu u mojem obrazovanju. Prije svega, dopuštajući potpuno slobodu argumentiranog mišljenja, izbrusio je moj osjećaj za konstruktivnu kritiku i osjećaj za okolinu u kojoj obitavam, te mi je svojim humanističkim i ekumenskim pristupom omogućio zadobivanje uvida o svjetovima s kojima se ne možete tako lako susresti u svakodnevnom životu, ali oni ipak unutar njega ponekad igraju i presudnu ulogu. Ako pak želite da vaše osobno zalaganje naiđe na plodno tlo razumijevanja, malo gdje se u formalnom obrazovanju možete tako brzo razvijati kao na samom Vlačiću.

Branko Sekulić
Doktorand na Protestantskom fakultetu sveučilišta Ludwig Maximilian u Münchenu

Elina Braz de Almeida

Jako sam sretna i zahvalna da sam imala mogućnost studirati teologiju baš na TFMVI-u u Zagrebu. Program je bio kvalitetan, aktualan i intresantan, a profesori su bili visoko motivirani i educirani. Cijela atmosfera među kolegama, a i između studenata i profesora bila je jako ohrabrujuća. Diplomski studij me na jako dobar način pripremio za svećeničku službu u Evangeličkoj crkvi u Republici Hrvatskoj.

Elina Braz de Almeida
Svećenica Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj u Crkvenoj općini Kutina

Emma Peroš

U početku sam mislila kako ovaj studijski program nekako i nije za moj profil osobe, no mišljenje sam promijenila već nakon prve godine. Interdisciplinarni studijski program fakulteta nudi i više nego što biste očekivali, a nijedan kolegij nije usko vezan za svoje područje već spaja više disciplina. Sviđa mi se takav način učenja jer uz obavezno, naučite i mnogo više pa bih ovaj studijski program nazvala studijem opće kulture u vjerskom području. A to ne može škoditi nikome od nas!

Emma Peroš
Studentica diplomskoga studija

Tomislav Minić

Tri godine na studiju protestantske teologije u meni su potakle gorljivu želju da nikada ne prestanem učiti.  Studij otvara najšire moguće vidike,  a opet nudi najkonkretnije znanje. To je najveće bogatstvo koje sam stekao.  Upravo zbog navedenog odlučio sam upisati i diplomski studij na istome fakultetu jer to je najbolje što mogu učiniti za sebe – ići dalje,  ići prema naprijed!

Tomislav Minić
Student diplomskog studija

Josip Dobutović

Studij mi je pomogao proširiti svoje vidike i znanje kako teološko tako i društveno. Praktična volontiranja pomogla su znanja pretvoriti u praksu te stvorila prijateljstva i mogućnosti za buduće suradnje. Studiranje na Vlačiću me u mnogome osposobilo za sadašnju pastorsku službu u baptističkoj crkvi u Osijeku.

Josip Dobutović
Pastor pripravnik u Baptističkoj crkvi Osijek

Antonija Potočki

Ovaj fakultet me naučio različitosti, toleranciji, slobodi i kritičkom razmišljanju. Profesori su prije svega stručnjaci u svojim područjima, susretljivi i uvijek spremni na komunikaciju.Studenti i njihovo kvalitetno obrazovanje je prioritet koji je u današnje vrijeme luksuz. Ovaj fakultet ne priprema svoje studente samo za struku, već u prvom redu priprema za život i vješto brusi mnoge mlade umove koji bi mogli promijeniti svijet!

Antonija Potočki
Studentica diplomskoga studija

Sandro Belić

Program koji sam prošao kroz petogodišnji studij zaista je bio obuhvatan, jasno znanstveno usmjeren i iznimno intelektualno stimulativan. Polažući kolokvije, ispite, pa tako i akademske godine, formirao se moj stav kako konstruktivno i kritički promišljati te prepoznavati vlastiti izbor i odgovornost za djela koja činim, a to je put prema punini života. Uloga TFMVI-a u oblikovanju tog uvjerenja jest jedna od ključnih. Hvala!

Sandro Belić
Osnivač i vlasnik tvrtke za osobna i poslovna savjetovanja

Ela Magda

Godine 2010. završila sam prediplomski studij na TFMVI-u i nakon toga upisala magisterij ekumenske teologije u Dublinu. Trenutno radim u udruzi STEP koja se bavi studentima, a teologija na TFMVI je bila ključna za ovo čime se sad bavim i to ne samo teologija kao predmet i sve ono što ona podrazumijeva, nego TFMVI kao fakultet koji je bio otvoren za drukčije, za preispitivanje, sumnje i razgovore koji su rezultirali stvaranjem stabilnog temelja na kojem sam mogla graditi dalje. To je ono što sada prenosim i na studente s kojima radim.

Ela Magda
Glavna tajnica STEP-a

fra Dejan Lecić

Studirati na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik za mene osobno bilo je jedno prekrasno iskustvo. Odlični predavači, krasne kolege i možda najvažnije od svega, atmosfera jedne skladne obitelji. Osim na intelektualnoj razini, studiranje na ovom fakultetu ojačalo je moju vjeru i produbilo moj poziv, pa sam tako danas franjevac kapucin.

Dejan Lecić
Franjevac kapucin