Susan J. White: Temelji kršćanskog bogoštovlja

Arhiva objava

Susan J. White: Temelji kršćanskog bogoštovlja

Naslovnica knjige Temelji kršćanskog bogoštovlja

U nakladi Teološkog fakulteta Matija Vlačić Ilirik objavljen je dvadeseti svezak Bibliothece Flaciane: Temelji kršćanskog bogoštovlja autorice Susan J. White.

Autorica vrlo jednostavno, pregledno i razumljivo smješta različite bogoštovne običaje i prakse u njihov povijesni kontekst, a time ujedno i rasvjetljava njihovu današnju uporabu u suvremenom kontekstu. Iako piše iz perspektive (protestantskog) kršćanstva s engleskoga govornoga područja, cilj autorice je približiti čitateljima ne samo nastanak i razvoj bogoštovnih praksa koje su dovele do današnjih oblika bogoštovlja, uključujući i ona prepoznatljivo protestantska, nego i proširiti obzore kako bismo postali svjesniji kako univerzalnih, svevremenskih ljudskih problema i potreba koje ljudi nastoje riješiti sudjelovanjem u bogoštovlju (neovisno o svojim povijesnim ili zemljopisnim specifičnostima), tako i onih suvremenijih izazova koji će se u budućnosti sve snažnije nazirati u sferi bogoštovlja (čak i ako se na našim prostorima trenutno još ne čine hitnima).

U ovoj knjizi zanimljivu će građu pronaći kako svećenici, pastori i vjernici povijesnih protestantskih crkava, tako i oni koji dolaze iz crkava protestantske baštine i tzv. slobodnih crkava.

Djelo su s engleskog preveli Enoh Šeba i Zoran Grozdanov, urednica je Lidija Matošević, a recenzenti su dr. sc. Danijel Berković i dr. sc. Daniel Brkič.

Sve informacije o knjizi i narudžbama možete pronaći ovdje.

Arhiva objava