Nela Horak-Williams: Grčki jezik Novoga zavjeta

Arhiva objava

Nela Horak-Williams: Grčki jezik Novoga zavjeta

Naslovnica knjige Grčki jezik Novoga zavjeta.

U nizu Bibliotheca Flaciana Teološkog fakulteta Matija Vlačić Ilirik objavljeno je četvrto revidirano izdanje Početnice novozavjetnoga grčkog jezika Nele Horak-Williams Grčki jezik Novoga zavjeta. Dosad je bila objavljena u tri izdanja (1986., 1991. i 1999.) u nakladi zagrebačke Kršćanske sadašnjosti. Sami počeci izdavanja ove knjige datiraju u osamdesetim godinama prošloga stoljeća – u suradnji s pregaocima Kršćanske sadašnjosti pok. dr. Josipom Turčinovićem i pok. dr. Jerkom Fućakom bez kojih ova Početnica ne bi tada ugledala svjetlo dana, a štoviše ni tri izdanja.

U ovom su četvrtom izdanju unesene stanovite jezične i tehničke promjene, dok koncepcijski i sadržajno pregled gramatike i izlaganje gradiva u potpunosti slijedi pristup iz 3. popravljenog izdanja (1999.). Tekst je jezično prilagođen današnjem pravopisu i leksiku, budući da je prvo izdanje ove početnice priređeno za studente negdašnje jugoslavenske jezične zajednice, a izdanja iz 1991. i 1999. nisu dosljedno provela ove popravke. Izostavljeni su i manji dijelovi teksta koji su imali više ekspozitorsku namjenu.

Vjerujemo da će i ovo izdanje početnice uspješno zaživjeti među studentima i svim ljubiteljima novozavjetnoga grčkog jezika, čime će se pridonijeti ispunjenju autoričina očekivanja, spomenutog u jednom od prijašnjih predgovora ovoj početnici: „Po završetku svih 24 lekcija očekujem bar donekle potvrdan odgovor na pitanje iz Dj 21,37b: Ἡλληνιστὶ γινώσκεις;“

Sve informacije o knjizi i narudžbama možete pronaći ovdje.

Arhiva objava