Objavljena knjiga “Theology – Descent into the Vicious Circles of Death”

Arhiva objava

Objavljena knjiga “Theology – Descent into the Vicious Circles of Death”

U prosincu ove godine u uglednoj izdavačkoj kući Wipf& Stock iz SAD-a objavljena je knjiga Theology: descent into the vicious circles of death koju je uredio vanjski suradnik našega Fakulteta, Zoran Grozdanov. Predgovor knjizi napisao je profesor teologije sa Sveučilišta Yale Miroslav Volf, a u knjizi je sa svojim izvornim člankom “The Crucified God in Context” sudjelovao i poznati njemački teolog Jurgen Moltmann. Uz njega i urednika knjige, u knjizi sudjeluju i teolozi Alen Kristić i Entoni Šeperić (također vanjski suradnik Fakulteta) te bivši student našega fakulteta Branko Sekulić.

Jedna od recenzentica ove knjige, katolička teologinja Regina Ammicht-Quinn, profesorica etike i ravnateljica Centra za etiku u znanosti i humanističkim znanostima Sveučilišta u Tübingenu, u Njemačkoj, kaže:

Postratnim društvima potrebna je teologija koja ne niječe prošlost već je sposobna prereći svoju tradiciju kako bi razvila primjerene i relevantne teologije. Sve do sada područje Balkana, natopljeno krvlju, nije razvilo teologiju iz iskustava rata i pogubnog nacionalizma. Zoran Grozdanov i drugi autori u ovoj knjizi uspjeli su ispuniti tu prazninu kritički promišljajući razorne posljedice zloporabe vjere što se stapa s nacionalnim identitetima. U izvornom doprinisu, Jürgen Moltmann, čije je ključno djelo Raspeti Bog nadahnulo ovaj svezak, progovara o svom osobnom kontekstu i kontekstima na koje je ovo djelo izvršilo utjecaj. Snažno preporučujem ovo djelo svakome tko je zainteresiran za razumijevanje važnosti teologije – u i onkraj balkanskih zemalja.

Više o knjizi možete pronaći na internetskoj stranici izdavača.

Arhiva objava