Arhiva objava

Wesley Carr: Uvod u studij pastorala

18.58 

Naslov izvornika: Handbook of Pastoral Studies. Learning and Practising Christian Ministry
Jezik izvornika: Engleski
Prijevod: Enoh Šeba
Broj stranica: 272
Godina izdanja: 2010.
ISBN: 978-953-7307-21-9
Uvez: Meki
Biblioteka: Bibliotheca Flaciana

U nakladi Teološkog fakulteta Matija Vlačić Ilirik izdan je četrnaesti svezak Bibliothece Flaciane. Riječ je o knjizi Wesleya Carra Uvod u studij pastorala.

Opis

To je knjiga koja se u cijelosti bavi disciplinom pastoralnih studija. Odlikuje se sustavnim i preglednim stilom i pristupom. Autor čitatelju pristupa tako da u knjizi kao cjelini pokušava ponuditi informacije o znanju kojega bi trebalo usvojiti, metode učenja i djelovanja, te istraživanje zadaće Crkve i uloge crkvenih službenika čime se zapravo sagledava služba u najširem smislu. Knjiga se naslanja na praksu različitih crkvenih tradicija, što je posebno značajno za naše podneblje jer su knjige o pastoralnim studijama relativno rijetke, a one postojeće uglavnom su pisane iz perspektive jedne crkve.

Iako se može doimati da je sadržaj knjige uglavnom adresiran svećenstvu, autor jasno stavlja na znanje da se istovjetna ili slična informacija ili poruka može odnositi i na laičke pripadnike crkve, a katkada i na čitavu zajednicu. Dodatna vrijednost knjige, ili relevantnost u širem društvenom kontekstu, krije se u njezinoj implicitnoj poruci da pastoralno djelovanje u bilo kojoj crkvi, neovisno o ekleziološkom zaleđu, nikada nije ograničeno samo na zajednicu vjernika. Ono neizostavno mora uključivati i one koji nisu vjernici. Knjiga može biti dobrodošao poticaj izgradnji kvalitetnije, tolerantnije i dobrohotnije društvene zajednice.

Izvadak iz knjige

Preuzmi

Arhiva objava Arhiva objava