Telefon: 01 48 28 915 i 48 28 917 mvi@tfmvi.hr

John Drane: Uvod u Stari zavjet

 

Dvanaesti svezak Bibliothece Flaciana predstavlja nam knjigu Uvod u Stari zavjet, autora Johna Dranea.

Riječ je o čitkom pregledu Staroga zavjeta u kojemu se suvislo objašnjavaju njegove povijesne, knjževne i religijske dimenzije. Autor uspijeva istodobno predstaviti trenutno stanje na području stručne interpretacije Staroga zavjeta, kao i pojasniti razloge za revizije prijašnjih teorija. Pritom nastoji svoj tekst održati na razini pristupačnoj i neakademski orijentiranom čitatelju. Dodatnu zanimljivost ovoga naslova čitatelj može pronaći u odlomcima gdje Drane vrlo domišljato i slikovito aktualizira značenje starozavjetnoga sadržaja u današnje vrijeme i okolnosti. Knjigu je ukratko moguće predstaviti kao prikladni uvodni materijal za izučavanje Staroga zavjeta, posebice imajući na umu da se literatura koja se bavi starozavjetnim studijama na hrvatskom jeziku pojavljuje relativno rijetko i u većim vremenskim razmacima.

“… naša biblijsko-teološka literatura je bespogovorno prilično oskudna, osobito kada je riječ o knjigama koje poput ove informiraju, ali svojim informacijama pomalo i formiraju čitateljsku publiku. Stoga je prijevod ove knjige na hrvatski jezik i njezino objavljivanje istinsko obogaćenje upravo na našem teološkom prostoru.” /iz Predgovora hrvatskom izdanju prof. dr. sc. Bože Lujića/

Prijevod potpisuje Giorgio Grlj, a urednica je dr. sc. Lidija Matošević. Opseg knjige je 333. stranice, a cijena iznosi 160 Kn.

Izvadak iz knjige preuzmite ovdje!

 

Informacije i narudžbe na:

tel. 01 48 28 915

e-mail: izdavastvo@tfmvi.hr

ili putem ovoga obrasca:

2 + 10 =

Share This