Telefon: 01 48 28 915 i 48 28 917 mvi@tfmvi.hr

Bernhard Lohse: Martin Luther: život i djelo

Drugi svezak Bibliothece Flaciane je knjiga Bernarda Lohsea, Martin Luther: život i djelo. 

Riječ je djelu koje “studente teologije i šire teološki zainteresirano čitateljstvo “… nastoji potaknuti na samostalno čitanje Lutherovih tekstova. Umjesto na gotovu sliku o Lutherovu životu i djelu čitatelj će u ovoj knjizi stoga naići na pravu riznicu znanstvenoteološke opreme potrebne za studij Lutherovih tekstova: od dragocjenih informacija iz opće povijesti, a posebice povijesti crkve i teologije koje olakšavaju razumijevanje povijesnoteološkog konteksta Lutherova djelovanja, pregleda osnovnih razdoblja, tema i problema Lutherove teologjie u kontekstu njegova vremena, informacija o istraživanju Lutherove teologije kroz povijest, uključujući iscrpnu ekumensku bibliografiju o Lutheru, do sasvim praktičnih metodoloških napomena te uputa o tome kako pristupiti opsežnu Lutherovu opusu. Studij Lutherove teologije na osnovu izvornih tekstova bio je, kao što je spomenuto, dio ekumenskog puta na europskoj i svjetskoj razini. Vjerujemo da je ovakav pristup Lutheru put ekumenizma i za nas u Hrvatskoj, te da će knjiga Bernharda Lohsea biti poticaj mnogima na tom putu.” (iz predgovora hrvatskom izdanju).

Bernhard Lohse za života je bio ugledni povjesničar s posebnim interesom za Lutherovu teologiju, njezin utjecaj na kasniji tijek povijesti crkve i izazove koje je Luther svojim životom i uvjerenjem postavio pred nadolazeće naraštaje. S obzirom na relativnu oskudicu literature o Lutheru na hrvatskom jeziku, vjerujemo da će ovo djelo biti vrlo korisno studentima i profesorima teologije, ali i svima zainteresiranima za povijest crkve, posebice onu vezanu uz razdoblje Reformacije.

Knjiga ima 207 stranica, mekog je uveza i dimenzija 16,5x23,5cm. Prevela ju je dr. Marina Miladinov, a uredila dr. Lidija Matošević. Cijena knjige iznosi 100 kn.

Izvadak iz knjige preuzmite ovdje!

 

 

Informacije i narudžbe na:

tel. 01 48 28 915

e-mail: izdavastvo@tfmvi.hr

ili putem ovoga obrasca:

13 + 7 =

Share This