Arhiva: Najave

Lego figurice

Poziv na Ljetnu školu teologije

Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organizira Ljetnu školu teologije koja će se održati 15.-19. srpnja ove godine na temu “Teologija u pluralnom društvu“.

Smještaj i hrana su osigurani, a prijave studenti/ce mogu poslati najkasnije do 20. lipnja. Sve detalje u vezi postupka prijave i sudjelovanja možete pronaći ovdje.

Portret David Tracya

David Tracy u Zagrebu!

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, u organizaciji Katedre za teologiju, u ponedjeljak 20. svibnja 2019. godine u 9 satiu dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ održat će se znanstveni skup pod nazivom „Bog, hermeneutika i pluralizam“.

Uvodno izlaganje održat će čuveni sjevernoamerički teolog David Tracy, pa savjetujemo da ne propustite priliku poslušati ga.

Naslovnica knjige Marija Magdalena: Od Isusove učenice do filmske bludnice.

Marija Magdalena: Od Isusove učenice do filmske bludnice

Nijedan biblijski lik – uključujući Judu, možda čak i Isusa – nije u ljudskoj mašti, legendama, književnosti, likovnoj, kazališnoj i filmskoj umjetnosti dobio tako živopisan i bizaran život kao Marija Magdalena. Novozavjetni lik Marije iz Magdale prošao je proces promjene od Isusove učenice, svjedokinje uskrsnih događaja i prve navjestiteljice uskrsnuća, apostolice apostola, preko lika raskajane i obraćene grešnice do Isusove ljubavnice ili supruge. Svi ti pomaci u prikazu njezina lika zrcale teme pojedinih crkveno-društvenih konteksta i stoga su zanimljivi i onda kada se udaljuju od novozavjetnih izvora.
Upravo radi toga Vas Institut društvenih znanosti Ivo Pilar poziva na predstavljanje knjige MARIJA MAGDALENA: OD ISUSOVE UČENICE DO FILMSKE BLUDNICE.

Plakat za molitveno bdijenje.

Poziv na molitveno bdijenje

Don Anton Šuljić, redovnica Vesna Zovkić i biblijska hermeneutičarka Jadranka Brnčić pozivaju kršćane različitih denominacija, kao i zainteresirane građane, da dođu na molitveno bdjenje pod nazivom „Isus izbjeglica“, koje će se održati u crkvi sv. Franje Asiškog (Kaptol 9, Zagreb), u srijedu, 12. prosinca 2018. od 19,30 do 20,30 sati.

JRS logo.

Međunarodna konferencija “Primiti, zaštititi, promicati, integrirati”

Isusovačka služba za izbjeglice – JRS i Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organiziraju u petak, 30. studenoga, međunarodnu konferenciju pod naslovom “Primiti, zaštititi, promicati, integrirati”.

U radu skupa sudjeluje i naš vanjski suradnik, doc. dr. sc. Niko Bilić, s izlaganjem na temu “Selioci i izbjeglice u Svetom Pismu”. 

Cijeli program skupa možete pogledati ovdje.