Telefon: 01 48 28 915 i 48 28 917 mvi@tfmvi.hr

Katharina Kunter: 500 godina protestantizma

Ova monografija prigodno je izdana uz 500. obljetnicu reformacije, a riječ je o knjizi Katharine Kunter, 500 godina protestantizma: putovanje od početaka do naših dana.

 

Petstota obljetnica reformacije, koja se ove godine obilježava širom svijeta, a osobito u​ zemljama gdje je protestantizam danas istaknuta ili dominantna konfesija, iznjedrila je obilje​ vrhunskih publikacija o ovom ključnom povijesnom procesu i njegovim ishodima u različitim geografskim i društvenopolitičkim sredinama. Jedna od najpopularnijih takvih knjiga ovaj je​ vodič kroz povijest protestantizma, koji nas poziva na putovanje od njegovih početaka u​ reformaciji pa sve do naših dana. Na ​​240 stranica bogato ilustriranih fotografijama i zemljopisnim kartama ona prikazuje protestantizam u njegovim brojnim varijantama, kako​ teološkim, tako i geografskim, nudeći čitatelju uvid u bogatu tradiciju reformacije i crkava​ reformacijske baštine.

Autorici je pritom uspjelo lako razumljivim jezikom i stilom prenijeti itekako složene teološke​ koncepte i približiti čitatelju povijesne okolnosti u kojima je reformacija rezultirala čitavim​ spektrom vjerskih usmjerenja. Vodeće ličnosti reformacije i kasnijeg protestantizma živopisno se nude čitatelju slikom i riječju, a tijek povijesnih procesa pojašnjen je i tabelarnim​ kronološkim prikazom. Preporuke za dodatnu literaturu u ovom su izdanju osvježene​ najnovijim naslovima.​ ​

​U tom smislu ova knjiga može biti izvanredan poklon i vrijedna identifikacija pripadnosti širem kršćanskom krugu. Uz njezinu pomoć protestanti se mogu razumljivije predstaviti različitim pojedincima i skupinama u našem društvu, a ujedno i sami ponešto naučiti o svojim duhovnim prethodnicima i bogatoj baštini. S druge pak strane, svima ostalima ona pruža vrijedan i otvoren uvid u svijet protestantizma, okolnosti njegovog nastanka i razvoja, te ih upoznaje sa svim različitostima i specifičnostima karakterističnima za tu granu velike kršćanske obitelji.

Prevoditeljica knjige jest doc. dr. sc. Marina Miladinov, a urednica doc. dr. sc. Lidija Matošević. Opseg knjige (tvrdi uvez, kvalitetni kunstdruck papir) je 240 stranica, a može se nabaviti po cijeni od 230,00 kn na adresi Ivana Lučića 1a, 10000 Zagreb, tel: 01-4828915, fax: 01-4828916, e-mail: izdavastvo@tfmvi.hr ili popunjavanjem obrasca s desne strane.

Izvadak iz knjige preuzmite ovdje!

 

Informacije i narudžbe na:

tel. 01 48 28 915

e-mail: izdavastvo@tfmvi.hr

ili putem ovoga obrasca:

13 + 14 =

Share This