Telefon: 01 48 28 915 i 48 28 917 mvi@tfmvi.hr

Wesley Carr: Uvod u studij pastorala

 

U nakladi Teološkog fakulteta Matija Vlačić Ilirik izdan je četrnaesti svezak Bibliothece Flaciane. Riječ je o knjizi Wesleya Carra Uvod u studij pastorala.

To je knjiga koja se u cijelosti bavi disciplinom pastoralnih studija. Odlikuje se sustavnim i preglednim stilom i pristupom. Autor čitatelju pristupa tako da u knjizi kao cjelini pokušava ponuditi informacije o znanju kojega bi trebalo usvojiti, metode učenja i djelovanja, te istraživanje zadaće Crkve i uloge crkvenih službenika čime se zapravo sagledava služba u najširem smislu. Knjiga se naslanja na praksu različitih crkvenih tradicija, što je posebno značajno za naše podneblje jer su knjige o pastoralnim studijama relativno rijetke, a one postojeće uglavnom su pisane iz perspektive jedne crkve.

Iako se može doimati da je sadržaj knjige uglavnom adresiran svećenstvu, autor jasno stavlja na znanje da se istovjetna ili slična informacija ili poruka može odnositi i na laičke pripadnike crkve, a katkada i na čitavu zajednicu. Dodatna vrijednost knjige, ili relevantnost u širem društvenom kontekstu, krije se u njezinoj implicitnoj poruci da pastoralno djelovanje u bilo kojoj crkvi, neovisno o ekleziološkom zaleđu, nikada nije ograničeno samo na zajednicu vjernika. Ono neizostavno mora uključivati i one koji nisu vjernici. Knjiga može biti dobrodošao poticaj izgradnji kvalitetnije, tolerantnije i dobrohotnije društvene zajednice.

Prevoditelj knjige jest Enoh Šeba, a urednica dr. sc. Lidija Matošević. Opseg knjige je 272 stranice. Cijena iznosi 140 kn.

Izvadak iz knjige preuzmite ovdje!

 

Informacije i narudžbe na:

tel. 01 48 28 915

e-mail: izdavastvo@tfmvi.hr

ili putem ovoga obrasca:

6 + 15 =

Share This