Telefon: 01 48 28 915 i 48 28 917 mvi@tfmvi.hr

C. Arnold Snyder: Povijest i teologija anabaptizma

Knjiga Povijest i teologija anabaptizma autora C. Arnolda Snydera jedanaesti je svezak u nizu Bibliothece Flaciane.

Stručnjaci se slažu da je riječ o jednom od najvrsnijih uvoda u povijest i teologiju anabaptizma, pokreta nastalog u nemirnim vremenima reformacije koji je po mnogo čemu duhovni preteča suvremenog baptizma ili je na njega izvršio značajan izravan ili neizravan utjecaj. Knjiga se dotiče širokog raspona tema – primjerice, na početku autor ocrtava povijesnu pozornicu, početak reformacije i pojavu radikalne reforme. Potom slijedi i detaljan opis anabaptističkog pokreta kako se rađa kroz dijalog s magisterijalnom i radikalnom reformacijom. Čitatelja se vrlo pomno upoznaje s vodećim ličnostima pokreta u razdoblju od 1525. do 1540., baš kao i s razvojem vjerovanja i dinamikom njegova širenja.

Sažeto rečeno, autor je ovom knjigom uspio ne samo unaprijediti znanstveno istraživanje anabaptizma, nego i ponuditi pristupačan tekst koji mogu razumjeti i čitatelji bez akademskih predispozicija, te pridonio razbijanju mita o anabaptističkom pokretu kao sektaškom fenomenu. Također, knjiga predstavlja zanimljivo štivo ne samo za pripadnike reformacijske baštine nego i za čitatelje koji su zainteresirani za detaljan i nadasve informativan pregled jedne od najzanimljivijih i najraznovrsnijih (od revolucionara do pacifista) grupa protestantske reformacije.

Prevoditelj knjige je dr. sc. Davorin Peterlin, lektorica Branka Kosanović, prof., a urednica dr. sc. Lidija Matošević. Predgovor je napisala Antonija Lučić Gonzalez. Cijena knjige je 320 kn.

Izvadak iz knjige preuzmite ovdje!

 

 

Informacije i narudžbe na:

tel. 01 48 28 915

e-mail: izdavastvo@tfmvi.hr

ili putem ovoga obrasca:

15 + 9 =

Share This