Telefon: 01 48 28 915 i 48 28 917 mvi@tfmvi.hr

Alister McGrath: Uvod u kršćansku teologiju

 

Knjiga Alistera McGratha Uvod u kršćansku teologiju objavljena je u suizdavaštvu Teološkog fakulteta Matija Vlačić Ilirik i izdavačke kuće Ex Libris.

Riječ je o djelu koje obrađuje povijest kršćanske teologije i predstavlja uvod u kršćansku teološku misao. Autor je veoma poznati i priznati anglikanski teolog, predavač na Oxfordu (V. Britanija) i autor većega broja knjiga prevođenih na mnoge svjetske jezike.

Ovo djelo na originalan, jezgrovit i veoma jasan način uvodi čitatelje u temeljne pojmove kršćanske teologije, kao i u njezin idejno-povijesni razvoj, pojašnjavajući metode i okvire u kojima se teologija razvijala. Kao znanstveno djelo prihvaćeno je na mnogim teološkim visokim učilištima kao standardni udžbenik, posebice što na kraju svakoga poglavlja uvodi u moguća pitanja koja nastaju iz čitanja poglavlja te nudi opsežnu bibliografiju o svakom poglavlju čime pristup problematici postaje istodobno aktualan i jednostavan.

U usporedbi s drugim djelima ovakve vrste ovo se djelo odlikuje znanstvenom strogošću, preglednošću i širinom pristupa što je posebice važno u ekumenskom kontekstu te pokazuje autorovu upućenost u problematiku. Objavljivanje ovoga djela omogućuje prije svega studentima teologije, ali i onima drugih društvenih i humanističkih znanosti kao i svima zainteresiranima za teološku misao i baštinu, ekumenski utemeljen pristup osnovama teologije.

Iz predgovora knjizi:
Ova je knjiga napisana iz uvjerenja da je teologija jedno od najuzbudljivijih područja koje se može proučavati. Ulaskom kršćanstva u novu fazu širenja … proučavanje teologije i dalje će igrati ključnu ulogu u suvremenoj intelektualnoj kulturi… Ova knjiga nema namjeru nešto propisivati. Ne želi govoriti čitateljima što treba vjerovati, već im želi objasniti što se vjerovalo kako bi im pomogla zauzeti stav o tim pitanjima, prikazujući im dostupne mogućnosti i njihove povijesne izvore, osposobljujući ih tako za razumijevanje njihovih prednosti i slabosti.

Prevoditelj knjige je Zoran Grozdanov, teološku redakturu potpisuje dr. sc. Lidija Matošević, a teološko-jezičnu lekturu Ruben Knežević. Kao četvrti svezak u nizu Bibliotheca Flaciana, ova knjiga ima 566 stranica, uključujući rječnik teoloških pojmova i kazalo imena. Cijena knjige iznosi 180,00 Kn.

Izvadak iz knjige preuzmite ovdje!

 

Informacije i narudžbe na:

tel. 01 48 28 915

e-mail: izdavastvo@tfmvi.hr

ili putem ovoga obrasca:

9 + 5 =

Share This